מהם סיבים תזונתיים ומדוע אתם צריכים יותר מהם
בשנים האחרונות, הסיבים התזונתיים קיבלו מעמד של כבוד כרכיב תזונתי חשוב בתזונתנו ולא בכדי. לסיבים התזונתיים מיוחסות סגולות רבות למשל, הם עוזרים באיזון הסוכר בגוף,
בשנים האחרונות, הסיבים התזונתיים קיבלו מעמד של כבוד כרכיב תזונתי חשוב בתזונתנו ולא בכדי. לסיבים התזונתיים מיוחסות סגולות רבות למשל, הם עוזרים באיזון הסוכר בגוף,
לאור המודעות ההולכת וגוברת לבריאות בכלל ולנושא התזונה בפרט, בשנים האחרונות הרים את ראשו טרנד חדש\ישן – מזונות על (המכונים גם “סופר פודס”). מזונות העל
מאז ומעולם לחם היה וסימל את יחידת המזון הבסיסית בעולם. הלחם בבסיסו מורכב מקמח, מים, שמרים ולרוב גם מלח. קיימים מגוון מאוד רחב של סוגי
רבים מאתנו שמעו לא פעם על המוניטין הבריאותי של היין. לשתיית כוס יין ביום יוחסו הטבות בריאותיות רבות כגון: תרומת רבה לבריאות הלב, הפחתת היווצרות
טחינה היא מוצר צריכה נפוץ מאוד במטבח הישראלי ולרוב אוכלים אותה כממרח בשילוב של מים לימון ותבלינים, כחלק מסלט חומוס או כמרכיב עיקרי בחלווה. הטחינה
צום מהווה חלק בלתי נפרד מאמונות רבות בעולם ומהווה מכנה משותף בקרב תרבויות שונות. לרוב יבוצע הצום על מנת לסמל מצב של תענית או אבל,
מתאמנים רבים מתקשים לרדת במשקל ולהתחטב (לרדת באחוזי השומן), למרות שהם מבלים שעות רבות בשבוע בחדר הכושר או בביצוע פעילות ספורטיבית כלשהי. חלקם אף מקפידים
אחד הנושאים התזונתיים, העשירים ביותר במיתוסים ודעות קדומות הם הממתיקים המלאכותיים או תחליפי הסוכר. ממתיקים אלו הינם תוספי מזון בעלי ערך תזונתי נמוך מאוד –
כולנו מכירים את הסימון התזונתי המודפס על אריזות המוצרים השונים. המטרה שלו ברורה והגיונית, לספק לצרכנים מידע על הרכב המזון אותו הם צורכים. רובנו נעזרים
במשך שני העשורים האחרונים הפכו הפחמימות לאויב הציבור מספר 1. הפחמימות צברו מוניטין שלילי מאחר והן קושרו כגורם העיקרי להשמנה ולעיתים תכופות הן המרכיב הראשון
כולנו כבר מכירים את ההרגשה, מתחילים אימון עם המון כח ומוטיבציה, הכל הולך חלק, הקצב טוב, המאמץ מורגש ובסך הכל מדובר באימון מעולה. אך לאחר
פעמים רבות אנו נתקלים במזונות אשר נטען לגביהם כי הם מסייעים בחילוף החומרים ועשויים לתרום לירידה במשקל. האם יש בסיס מאחורי הטיעונים הללו? ומה עולם
מי מאתנו לא שמע על חלון ההזדמנויות לאחר האימון, אותו פרק זמן קסום ואידיאלי שבו יש לצרוך את אבקת החלבון, ביצים או הטונה יחד עם
מי לא רוצה להיות חטוב? זהו חלומו של כל מתאמן (שעדיין לא שם) ובטח שזהו חלומו של כל מי שעוד לא התחיל להתאמן. חיטוב בעצם
פעמים רבות נתקלתי בטענה כי אם נצרוך יותר מדי חלבון עלול הדבר להעמיס על הכליות שלנו ולגרום להן נזק. מה ההיגיון שעומד מאחורי טענה זו?
השפעות אלכוהול על האימון, ההתאוששות והגדילה רוב המתאמנים הישראלים מודעים לעובדה כי אלכוהול עלול להיות מזיק לבריאותם, ולמרות זאת אין הם בהכרח מודעים לנזקים שאלכוהול
כולנו כבר מסכימים שעל מנת לבנות שרירים צריך לצרוך חלבון. אך אילו מאכלים מומלץ לאכול? כמה מהם יש לאכול? ואיך זה נראה על הצלחת? ובכן
לרובנו בישראל ובעולם המערבי היכרות רבת שנים עם הקפאין, גם כאשר מוותרים על צריכת קפה כלל, קשה להימנע לחלוטין מחשיפה לקפאין שכן הוא נמצא במגוון
בשנים האחרונות, הסיבים התזונתיים קיבלו מעמד של כבוד כרכיב תזונתי חשוב בתזונתנו ולא בכדי. לסיבים התזונתיים מיוחסות סגולות רבות למשל, הם עוזרים באיזון הסוכר בגוף,
לאור המודעות ההולכת וגוברת לבריאות בכלל ולנושא התזונה בפרט, בשנים האחרונות הרים את ראשו טרנד חדש\ישן – מזונות על (המכונים גם “סופר פודס”). מזונות העל
מאז ומעולם לחם היה וסימל את יחידת המזון הבסיסית בעולם. הלחם בבסיסו מורכב מקמח, מים, שמרים ולרוב גם מלח. קיימים מגוון מאוד רחב של סוגי
רבים מאתנו שמעו לא פעם על המוניטין הבריאותי של היין. לשתיית כוס יין ביום יוחסו הטבות בריאותיות רבות כגון: תרומת רבה לבריאות הלב, הפחתת היווצרות
טחינה היא מוצר צריכה נפוץ מאוד במטבח הישראלי ולרוב אוכלים אותה כממרח בשילוב של מים לימון ותבלינים, כחלק מסלט חומוס או כמרכיב עיקרי בחלווה. הטחינה
צום מהווה חלק בלתי נפרד מאמונות רבות בעולם ומהווה מכנה משותף בקרב תרבויות שונות. לרוב יבוצע הצום על מנת לסמל מצב של תענית או אבל,
מתאמנים רבים מתקשים לרדת במשקל ולהתחטב (לרדת באחוזי השומן), למרות שהם מבלים שעות רבות בשבוע בחדר הכושר או בביצוע פעילות ספורטיבית כלשהי. חלקם אף מקפידים
אחד הנושאים התזונתיים, העשירים ביותר במיתוסים ודעות קדומות הם הממתיקים המלאכותיים או תחליפי הסוכר. ממתיקים אלו הינם תוספי מזון בעלי ערך תזונתי נמוך מאוד –
כולנו מכירים את הסימון התזונתי המודפס על אריזות המוצרים השונים. המטרה שלו ברורה והגיונית, לספק לצרכנים מידע על הרכב המזון אותו הם צורכים. רובנו נעזרים
במשך שני העשורים האחרונים הפכו הפחמימות לאויב הציבור מספר 1. הפחמימות צברו מוניטין שלילי מאחר והן קושרו כגורם העיקרי להשמנה ולעיתים תכופות הן המרכיב הראשון
כולנו כבר מכירים את ההרגשה, מתחילים אימון עם המון כח ומוטיבציה, הכל הולך חלק, הקצב טוב, המאמץ מורגש ובסך הכל מדובר באימון מעולה. אך לאחר
פעמים רבות אנו נתקלים במזונות אשר נטען לגביהם כי הם מסייעים בחילוף החומרים ועשויים לתרום לירידה במשקל. האם יש בסיס מאחורי הטיעונים הללו? ומה עולם
מי מאתנו לא שמע על חלון ההזדמנויות לאחר האימון, אותו פרק זמן קסום ואידיאלי שבו יש לצרוך את אבקת החלבון, ביצים או הטונה יחד עם
מי לא רוצה להיות חטוב? זהו חלומו של כל מתאמן (שעדיין לא שם) ובטח שזהו חלומו של כל מי שעוד לא התחיל להתאמן. חיטוב בעצם
פעמים רבות נתקלתי בטענה כי אם נצרוך יותר מדי חלבון עלול הדבר להעמיס על הכליות שלנו ולגרום להן נזק. מה ההיגיון שעומד מאחורי טענה זו?
השפעות אלכוהול על האימון, ההתאוששות והגדילה רוב המתאמנים הישראלים מודעים לעובדה כי אלכוהול עלול להיות מזיק לבריאותם, ולמרות זאת אין הם בהכרח מודעים לנזקים שאלכוהול
כולנו כבר מסכימים שעל מנת לבנות שרירים צריך לצרוך חלבון. אך אילו מאכלים מומלץ לאכול? כמה מהם יש לאכול? ואיך זה נראה על הצלחת? ובכן
לרובנו בישראל ובעולם המערבי היכרות רבת שנים עם הקפאין, גם כאשר מוותרים על צריכת קפה כלל, קשה להימנע לחלוטין מחשיפה לקפאין שכן הוא נמצא במגוון