אין ספק שאנחנו אוהבות חטיפי חלבון, לדעתי אין יום שבו אנחנו אוכלות חטיף חלבון אחד לפחות. זה נכון שלא באמת צריך לאכול חטיף חלבון בכל יום, אבל אנחנו בוחרות בו בגלל שהוא משביע, טעים, נותן מענה לחשק למתוק, מזין, ועוזר לנו להגדיל את כמות החלבון היומית שלנו!
לפני כמה ימים אכלנו חטיף מאוד מוצלח, הסתכלנו על הרכיבים וחשבנו לעצמנו – אם הם יכולים לעשות את זה, אנחנו יכולות לעשות את זה טוב יותר!
עמלנו על מתכון חדש ומדהים והתוצאה הטעימה לפניכם
לפני שנתחיל, כמה עובדות על כוסמת ירוקה
- הכוסמת היא צמח שמקורו במזרח אסיה.
- הכוסמת אינה נחשבת דגן, אינה מכילה גלוטן, ולכן בטוחה לחולי צליאק.
- ערכים תזונתיים ב100 גרם זרעי כוסמת (לא מבושלים): 340 קלוריות, מתוכם כ -13 גרם חלבון, 71.5 גרם פחמימה ו- 3.5 גרם שומן.
- חלבון הכוסמת הוא חלבון מלא, המכיל את כל 8 חומצות האמינו החיוניות, במיוחד ליזין, תראונין וטריפטופן.
- הכוסמת עשירה גם בברזל, אבץ וסלניום.
- ישנם 2 סוגי כוסמת שנפוצים היום: כוסמת חומה- כוסמת שעברה תהליך של קלייה והיא בעלת טעם דומיננטי וריח חזק. והכוסמת הירוקה, לא עברה קלייה בתנור, והיא שומרת על איכות ערכה התזונתי ועדינה יותר בטעם ובריח שלה. ניתן לשלבה בלא מעט מתכונים וניתן אף להנביט אותה על מנת לעלות את ערכה התזונתי.
לאחר שהבנו קצת עם מי יש לנו עסק, אנחנו מתרגשות לשתף אתכם בחלום שהתגשם לו היום ???
להמשך קריאה: מתכון דייסת סקיני פסטה קרה עשירה בחלבון ודלת פחמימה
מתכון להכנת חטיף חלבון טבעוני בבית
במתכון זה בחרנו ליצור את החטיף בטעם קפה, אך את טעם הקפה אפשר להחליף לטעמים אהובים אחרים. במקום חמאת שקדים – חמאת בוטנים או טחינה או למעשה כל חמאת אגוזים טבעית אחרת. אפשר להוסיף פירות – חמוציות, צימוקים, קוקוס – אם כבר למדתם להכיר אותו – עופו עם הפנטזיות שלכם !
מצרכים לחטיף
- 100 גרם כוסמת ירוקה טחונה לקמח
- 100 גרם שיבולת שועל ללא גלוטן
- 3 סקופים ( 90 גרם ) אבקת חלבון טבעונית (סויה איזלוט (1) ובלנד חלבון טבעוני (2) של My Protein
- 5 תמרים ( 100 גרם )
- 30 גרם קוקוס טחון
- 50 גרם חמאת שקדים
- 200 מ”ל חלב סויה לייט של תנובה ( להתחיל ב150 ולהוסיף בהדרגה כדי שהבלילה לא תהיה רטובה מידי )
- מנת אספרסו
- 50 גרם ממתיק סוויטנגו ( ¼ כוס , ניתן לוותר אם מעדיפים פחות מתוק )
- 30 גרם פולי קקאו
- 1-2 כפיות נס קפה מגורען
אופן ההכנה
- טוחנים כוסמת ירוקה לקמח.
- שמים את כל המרכיבים חוץ מהחלב, הקקאו והקפה המגורען במעבד מזון / נינג’ה. טוחנים למסה אחידה.
- מוסיפים את החלב בהדרגה עד למרקם בצקי ונוח לעבודה.
- במחבת קולים את פולי הקקאו עפ 2 כפיות נס קפה מגורען ומעט ממתיק ( ליצירת קרמל ) כ2-3 דקות עד שיש ריח של קפה קלוי – אנחנו טחנו מעט את התערובת כדי שהגושים יהיו הומוגנים יותר בתערובת אבל לא חובה).
- מחלקים את הבצק ל2 כדי שיהיה נוח לעבוד ומרדדים על נייר אפיה בגובה 2-3 ס”מ.
- יוצרים 14 יוצרים מלבנים שווים בגודלם .
- מניחים נייר אפיה/ניילון נצמד בין החטיפים ומאחסנים במקרר.
להמשך קריאה: מתכון לפיצה ביתית מפנקת מבצק בטטה
ערכים תזונתיים לחטיף חלבון אחד
- קלוריות 135 קק”ל
- חלבון 9 גרם
- פחמימה 17 גרם (מתוכן 2.3 גרם סיבים תזונתיים)
- שומן 4 גרם