מתכון למרק בצל מפנק עם לביבות כרובית ופרמזן

מתכון למרק בצל

השבוע כבר אי אפשר להתווכח – עונת המרקים התחילה, הגשם כבר דופק על החלון ולנו יש מרק בצל על האש. המרק האהוב עלינו בכל הזמנים הוא מרק בצל – בדרך כלל מוגש עם לחם לבן מרוח בחמאה ומלא גבינה מומסת עם אחוז שומן גבוה. אך המטרה שלנו היא כמובן לצלוח את החורף הזה בדיוק כמו שנכנסנו אליו – עם אותו הג’ינס.

כמובן שאי אפשר לא לקחת את את מרק הבצל שלנו רמה אחת למעלה, אז למה לא להעשיר אותו בעוד קצת סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ולהוסיף לו אקסטרה קיק עם לביבות כרובית ופרמזן שהחליפו את הלחם.

מתכון למרק בצל עם לביבות כרובית ופרמזן

מתכון להכנת מרק הבצל

מצרכים ל4 מנות מרק

  • 1/2 קילו בצל חתוך לטבעות / רצועות דקות
  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 מ”ל יין לבן
  • 20 גרם אבקת חלבון WHEY ללא טעם או קמח כוסמין
  • כפית (5 גרם) קורנפלור
  • 1 כף (15 מ”ל) חומץ בלסמי
  • 4 כוסות (ליטר) ציר ירקות או בקר או עוף
  • 1 כף סוויטנגו (תחליף סוכר) או סוכר
  • תבלינים : טימין , 1/2 כפית פלפל שחור ,1-2 כפיות מלח ים אטלנטי.

מתכון להכנת מרק הבצל

אופן הכנת מרק הבצל

  1. מחממים בסיר כף שמן זית, 1/2 כפית פלפל שחור וכפית מלח ים אטלנטי
  2. מטגנים 1 דק’ לפתיחת התבלינים.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה על אש נמוכה.
  4. מוסיפים את הבצל לסיר ומבשלים עד שהבצל מתחיל להשחים. ממשיכים לקרמל את הבצל במשך 30 דקות תוך הוספת מעט מים בכל פעם שהבצל מתחיל להיחרך קלות
  5. לאחר שהבצל התקרמל, מוסיפים את הקמח או אבקת החלבון ומערבבים במהירות כ-דקה עד שאין גושים.
  6. מוסיפים את היין, חומץ הבלסמי והטימין ומבשלים כ2-3 דקות על להבה נמוכה.
  7. מוסיפים את הציר (1 ליטר) ומביאים לרתיחה, כשרותח, מנמיכים את האש.
  8. בצד, מערבבים כפית קורנפלור עם מים להמסה ומוסיפים למרק.
  9. ממשיכים לבשל כ-20 דקות, בודקים תיבול ומגישים!

להמשך קריאה: בראוניז מתוקים עשירים בחלבון ודלי קלוריות

הכנת לביבות כרובית ופרמזן

להכנת לביבות כרובית ופרמזן (16 לביבות)

מצרכים ואופן ההכנה

  • 100 גרם כרובית טריה קצוצה / קפואה טחונה ומסוננת היטב.
  • 30 גרם פרזמן מגורר
  • מערבבים את המצרכים ויוצרים לביבות דקות דקות לפי מספר הסועדים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ5-10 דק’. כאשר צד אחד שחום , הופכים את הלביבות.
  • הלביבות רכות עם ניחוח גבינתי, ניתן לתבל בפפריקה, תבלין טוסקנה או מה שבא לכם.

ערכים תזונתיים למרק

  • 654 קלוריות
  • 40.6 גרם חלבון
  • 73.8 גרם פחמימה מתוכם 8.3 גרם סיבים תזונתיים
  • 15.2 גרם שומן

ערכים תזונתיים ללביבה

  • 34 קלוריות
  • 2.9 גרם חלבון
  • 1.2 גרם פחמימה מתוכם 0.4 גרם סיבים תזונתיים
  • 2 גרם שומן

ערכים למנה – קערת מרק עם 4 לביבות

  • 301 קלוריות
  • 22 גרם חלבון
  • 23 גרם פחמימה מתוכם 4 גרם סיבים תזונתיים
  • 12 גרם שומן

 

לביבות כרובית ופרמזן

בתאבון!

מה קראנו עד עכשיו?

מאמרים נוספים בנושא: