בורקס דפי אורז במילוי חצילים או פטריות דל קלוריות

בורקס דפי אורז במילוי חצילים

טעם הבורקס של פעם מהסופר עדיין חקוק בזכרונינו. הפעם בחרנו להכין 2 גרסאות חיטוביות יותר של אותו בורקס פטריות נוסטלגי עם דפי אורז. בגרסא השניה קצת התחכמנו ועשינו שבלול מתוק ממולא בחצילים וגבינות.

דפי אורז הפכו להיות בין הכוכבים הבולטים במטבח, הסיכוי שלא שמעתם עליהם הוא בין קלוש ללא קיים. הם מהווים תחליף נהדר לבצקים כמו עלי הפילו ובצק העלים. היתרון בכך הוא חיסכון של קלוריות רבות, ומבלי להתפשר על הטעם.

לבצק האורז יתרונות נוספים, הם קלים ונוחים לעבודה, ברגע שמתרגלים לעבוד איתם, בנוסף הם מתאימים לטיגון, אפייה וגם למנות ללא בישול כלל. דפי האורז לא מכילים גלוטן וכאמור, דלים בקלוריות. דף אורז ממוצע, בקוטר 22 ס”מ, יכיל בין 28-33 קלוריות ( פחות מפרוסת לחם קל)

בורקס דפי אורז במילוי פטריות

מתכון להכנת בורקס פטריות מדפי אורז (גרסה ראשונה)

מצרכים

  • 12 דפי אורז מרובעים קוטר 22 ס”מ
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון קצוצות גס
  • 1 קופסת שימורים פטריות חתוכות משומרות (לשמור את הנוזל)
  • 1 כף שמן זית (15 מ”ל)
  • 1 כף שומשום שחור ולבן (לא חובה)
  • 1 ביצה

אופן ההכנה בורקסים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. מחממים כף שמן זית במחבת עמוקה ורחבה, ומוסיפים את הבצל וכפית מלח גס, ומטגנים עד להשחמה קלה.
  3. מוסיפים את פטריות השמפניון הקצוצות ואת המשומרות עם כל הנוזל ומבשלים 10-15 דקות, עד לאידוי הנולים והשחמה קלה. מתבלים בפלפל שחור ומעט טימין (לא חובה). זה השלב לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
  4. בזמן שהתערובת מתקררת מכינים תבנית עמוקה ורחבה עם מים וביצה טרופה לטבילת דפי האורז. את דפי האורז חותכים ל2 (עם מספריים) ושמים חצי דף על החצי השני (הדגמה בסרטון הדרכה).
  5. מסדרים משטח עבודה לא נדבק (קרש חיתוך מפלסטיק תמיד עובד) .
  6. טובלים 2 חצאים אחד על השני ביחד ל10 שניות ומניחים על המשטח.
  7. לוקחים כף מהתערובת ומניחים אותה בקצה הימני למטה (להשאיר קצוות ). בשלב הזה מתחילים לקפל מהקודקוד התחתון כלפי מעלה ליצירת משולש ומהדקים את הקצוות בין כל קיפול . מהדקים שוב את הקצוות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה . מרססים בשמן זית את הבורקסים ומפזרים מעליהם את השומשום.
  8. אופים כ30-45 דקות עד ששחום ומאוד מאוד פריך מוציאים מהתנור.

להמשך קריאה: מתכון דייסת סקיני פסטה קרה עשירה בחלבון ודלת פחמימה

*זמני האפיה משתנים בין התנורים

ערכים תזונתים לבורקס פטריות יחיד

  • 58 קלוריות
  • 1.7 גרם חלבון
  • 7.3 גרם פחמימה
  • 2.1 גרם שומן

מתכון להכנת שבלולי חצילים

מתכון להכנת שבלולי חצילים מדפי אורז (גרסה שניה)

מצרכים לשבלול

  • 4 דפי אורז מרובעים קוטר 22 ס”מ.
  • 1 חציל גדול – חתוך לקוביות קטנות (כ-300 גרם , מומלץ לבחור בחציל קל משקל, מבריק ועם גבעול ירוק)

מצרכים לתערובת הגבינות

  • 1 ביצה
  • 100 גרם קוטג’ 5% (5 כפות)
  • 20 גרם (כף) פרמזן מגורדת
  • 20 גרם גבינת עיזים 9%
  • 20 גרם פטה עיזים 5%
  • כפית אורגנו / בזיליקום מיובש
  • 1 כף עגבניות מיובשות קצוצות/ 2 עגבניות מיובשות קצוצות

אופן ההכנה של בורקסים

אופן ההכנה

את חציל יש להשרות במעט מלח במשך כחצי שעה, לנגב היטב את הנוזלים. לרסס בשמן זית ספריי ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, עד שמתרכך ומשחים יפה.

בקערה, מערבבים את כל מרכיבי המלית ומתבלים באורגנו, מלח ( תטעמו לפני הוספת המלח – גבינות בדרך כלל מלוחות מספיק), פלפל, בזיליקום (קצוץ טרי או מיובש) ועגבניות מיובשות. חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה מידי (ניתן לסנן את הקוטג’ מעט). מכינים את משטח העבודה לגלגול לפי ההנחיות במתכון הראשון בכתבה זו.

שלב הגלגול

הפעם נניח חצי דף, ובהמשך שלו עוד חצי דף, כדי ליצור דף ארוך ליצירת גליל. נניח 2-3 כפות גבינה לאורך הדף. שוב יש להשאיר קצוות ריקים, ולהתחיל לגלגל עד שנוצר צינור ארוך (כמו רול סושי לפני חיתוך. חשוב להדק את הקצוות בכל גלגול). כשהגליל מוכן, מתחילים לגלגל מקצה אחד, כך שקו התפר פונה כלפי פנים עד שנוצר שבלול. להדק שוב את הקצה האחרון.

להמשך קריאה: מתכון לחטיף חלבון טבעוני שקל להכין בבית

אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהשבלול משחים ופריך מאוד.

ערכים תזונתיים לשבלול יחיד

  • 149 קלוריות
  • 9.3 גרם חלבון
  • 13 גרם פחמימה
  • 6.8 גרם שומן

בורקס במילוי חצילים

מה קראנו עד עכשיו?

מאמרים נוספים בנושא: