כמה שאנחנו אוהבות להיזכר בילדות, בריחות של האפייה, בריצה הביתה מביה”ס לראות מה אמא הכינה לנו היום. עד היום אנחנו זוכרות את הטעם והתחושה של כל מאכל בפניי עצמו.
המתכון לבראוניז של אמא רשום על קלף, בראוניז אגוזים, כמות מצרכים מינימלית, לערבב ולתנור. כמעט כל מתכון של בראוניז שאנחנו מכינות היום יושב על המתכון המקורי של אמא.
את הבראוניז היום העשרנו במוצר של חברת Proshape הישראלית (סידרנו לכם 20% הנחה על האבקה בסוף המתכון!). אבקת פנקייק עשירה בחלבון, בניחוח קינמון (מזכיר בטעמו את דגני הבוקר סינימיניז), קל להכנה וניתן לשלב את האבקה במגוון דרכים יצירתיות כמו המתכון של היום!
וכעת למתכון
כבר למדתם להכיר אותנו…. עם כל הכבוד לבראוניז של אמא, אנחנו מחפשות את האקסטרה ביומיום שלנו, ולכן הבראוניז שלנו הם הפיתרון המושלם –
דחיסות קלורית נמוכה ובעל ערכים ויתרונות תזונתיים.
מצרכים לבראוניז
- מנת הגשה (52 גרם) אבקת Procake
- 150 גר’ דלעת ערמונים צלויה (ההפתעה)
- 100 גרם תמר מג’הול מגולען (4-5 יחידות)
- 30 גרם קקאו
- 50 מ”ל חלב 1%
- 25 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
- 30 גרם סוויטנגו (תחליף סוכר) / סוכר
- 30 גרם אגוזי לוז קצוצים
- 20 גרם שוקולד צ’יפס
- 20 גרם שקדים טחונים / קמח שקדים
- 45 גרם גבינת ריקוטה קלאסית 5% (2 כפות לערך)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל200 מעלות. חוצים את דלעת הערמונים, מנקים מגרעינים וצולים עד שרכה. מקררים.
- מנמיכים ל180 מעלות.
- מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון (חוץ מאגוזי הלוז הקצוצים והשוקולד צ’יפס) עד למסה אחידה.
- מוסיפים את אגוזי הלוז והשוקולד ציפס ומערבבים עם כף עץ קלות.
- משמנים תבנית מלבנית 17*22 ושופכים את הבלילה.
- אופים כ10-12 דק’ .
להמשך קריאה: מתכון להכנת אושפלו פרגיות עם אורז כרובית והמון חלבון
ערכים תזונתיים ליחידה
- 107 קלוריות
- 3.5 גרם חלבון
- 14.6 גרם פחמימה 2.5 גרם מתוכם סיבים תזונתיים
- 5.3 גרם שומן
מידע נוסף על אבקת הפנקייק במתכון
אבקת הפנקייק מיועדת לספורטאים ושומרי משקל, מועשרת בחלבון מי גבינה איכותי ומכילה רק 187 קלוריות למנה