פנקייק עשיר בחלבון במילוי “עוגת גבינה” ופירות יער

מתכון פנקייקים חלבון עם פירות יער מושקע

מי לא אוהב פנקייק? אנחנו חושבות שזה המאכל הכי פופולארי באנושות. הפנקייק, חביתית בשמו העברי, הוא מין עוגה שטוחה הנוצרת מבלילה מטוגנת המכילה לרוב: קמח, חלב, ביצים, סוכר, אבקת אפייה ומקור שומן (שמן או חמאה).

אנחנו לקחנו את הפנקייק כמה צעדים קדימה – העשרנו אותו בחלבון, הפכנו אותו לדל בשומן ו… מכיל הפתעה קרמית בפנים!

יתרון משמעותי של המאכל המטריף הזה הוא זמן ההכנה הקצר שלו, לרוב ניקח קערה, נערבב בפנים את כל המרכיבים, נחמם מחבת כמה דק’ על כל צד והופ לצלחת. אז יאללה, בואו נתחיל!

מתכון ל-12 פנקייקים בריאים מקמח כוסמין

מצרכים לפנקייק (12 יחידות)

  • מחבת טפלון טובה
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 70 גר’ אבקת חלבון מי גבינה בטעם קרמל מלוח (יכולים להשתמש בכל טעם אחר)
  • 2 ביצים מופרדות (חלמונים בנפרד וחלבונים בנפרד).
  • כף שמן קוקוס (10 גרם)
  • 1/4 כוס מים (50 מ”ל )
  • 1/2 מיכל ריוויון קטן (250 גר’)
  • ספריי שמן בטעם חמאה (ללא תוספת גז)
  • 6 כפיות אבקת אפייה (תוודאו שהיא לא שכבה אצלכם כמה שנים טובות – אבקת אפייה בתוקף).
  • 1 כפית תמצית וניל

מצרכים למילוי הגבינה

  • ריבת פירות יער ללא תוספת סוכר
  • 100 גרם גבינת סימפוניה 5%

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים את המרכיבים היבשים : קמח כוסמין, אבקת חלבון, אבקת אפייה.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את כל המרכיבים הרטובים: שמן, מים, רוויון, תמצית וניל (ביצים יוספו בשלב הבא) .
  3. מפרידים בין החלמונים לחלבונים . את החלמונים מוסיפים לרטובים . (בחלבונים כבר נטפל).
  4. מוסיפים את הרטובים ליבשים – לערבב רק עד לאיחוד של 2 הבלילות ע”י מיקסר ידני לכ10 שנ’ או עם כף עץ (להימנע מערבוב יתר, זה בסדר אם יש גושים).
  5. זהו השלב האחרון ביצירת הבלילה הסופית – הוספת החלבונים המוקצפים לבלילה. להקציף את החלבונים לפחות 3 דקות עם מקציף ידני או עם מטרפה (תקבלו אחלה אימון ידיים) – אומנם השלב הזה יכול להיות “מאמץ פיזי” אבל זה יבטיח לכם פנקייקים אווריריים. לאחר שהחלבונים הפכו לקצף לבן ויציב, בעזרת כף עץ, לקפל אותם בעדינות אל תוך הבלילה, רק עד שקווי החלבון הלבנים מתאחדים.
  6. מכינים את המלית : מערבבים את גבינת השמנת ו2 כפות הריבה ומניחים בצד.
  7. מחממים מחבת טפלון ובעזרת כף או מצקת יוצקים כמות שווה מהבלילה (פנקייקים גדולים או קטנים ), עליה מניחים מעט מבלילה הגבינה ומכסים בעוד בלילת פנקייק. על אש נמוכה, מבשלים כבערך 3 דקות או עד שנוצרות בועות קטנות והופכים צד לעוד 2-3 דק’.
  8. אופציות להגשה : סירופ מייפל טבעי, חמאת בוטנים, חמאת אגוזי לוז , פירות טריים או קפואים .
  9. בתיאבון!

להמשך קריאה: מתכון לפיצה ביתית מפנקת מבצק בטטה

שלב 5 – הקצפת החלבונים

שלב 6 – קיפול החלבונים לבלילת הרטובים

 

ערכים תזונתיים לכל הפנקייקים יחד

  • קלוריות 1244 קק”ל
  • חלבון 114.2 גרם
  • פחמימות 127.4 גרם
  • סיבים תזונתיים 9.1 גרם
  • שומן 32.3 גרם

ערכים תזונתיים לפנקייק יחיד

  • קלוריות 104 קק”ל
  • חלבון 9.5 גרם
  • פחמימות 10.6 גרם
  • סיבים תזונתיים 0.8 גרם
  • שומן 2.6 גרם

*** הערכים התזונתיים עלולים להשתנות בהתאם למותגי המזון השונים ולתוספות.

חתוך פנקייקים חלבון

קצת על מתכון הפנקייק שלנו
אנחנו אוהבות מאכלים שזורקים אותנו לתקופות שונות בחיים, כילדות, אמא תמיד הייתה מכינה לנו פנקייקים בערמות, היינו מתרגשות כל פעם מחדש למראה זליגת המייפל על מגדל הפנקייקים שלנו ומריחה טובה כזאת של שוקולד השחר. מה שלא סיימנו, נכנס למקרר וברור לכם שעד סוף היום גם הקרים מהמקרר חוסלו כן?

המטבח שלנו הוא הסטודיו שלנו – ממש כמו של אמנים, זה מקום היצירה שלנו, מקום לתת לדימיון שלנו לעוף ולהוציא מטעמים מזינים יותר מהמתכון המקורי.

מראה סופי של פנקייקים חלבון

מה קראנו עד עכשיו?

מאמרים נוספים בנושא: