מתכון להכנת אושפלו פרגיות עם אורז כרובית והמון חלבון

מתכון טעים במיוחד לאושפלו מסורתי עם טוויסט, עשוי מפרגיות וכרובית בריא, עשיר בחלבון ודל בשומן.

המתכון אושפלו הזה מציג את העולם שלנו והגישה שלנו למטבח עשיר, מגוון, מקורי ומזין. אנחנו אוהבות לקחת מנות מוכרות ולתת להם אינטרפטציה משלנו.

העקרונות שמנחים אותנו בכל מתכון:

  • העשרת המתכון בחלבון
  • הפחתת כמות השומן, בדגש על שומן רווי
  • הגדלת כמות הסיבים התוזנתיים, הויטמינים והמינרלים החיוניים
  • בחירת מזונות בעלי צפיפות קלורית נמוכה עם נפח גבוה
  • הפחתה בכמות הקלוריות מבלי לפגוע בטעם

קבלו אותה – המלכה כרובית

אחד מחומרי הגלם הכי ורסיטליים במטבח ואם אתם עוד לא מאוהבים בה, חכו אחרי שתתטעמו את המנה החגיגית שהכנו בשבילכם.
כרובית נחשבת הכוכבת האמיתית של המטבח הדל פחמימה ומהווה תחליף מצויין למי שפועל לפי דיאטה זו (חולי סכרת, צליאק) וגם למי שאמיץ מספיק לגוון את המטבח שלו.

עוד שימושים בריאים לכרובית בכל מנה

  1. אורז כרובית במקום אורז.
  2. בצק כרובית לפיצה במקום קמח.
  3. טאבולה כרובית במקום בורגול.
  4. פירה כרובית במקום פירה תפוחי אדמה.

פיצה כרובית אורז כרובית עם עלי גפן וריקוטה

אורז כרובית עלי גפן וגבינה ופיצה כרובית

מתכון להכנת אושפלו פרגיות עם כרובית

בחרנו במנה חגיגית ביותר, טוויסט לתבשיל הבוכרי הכי טעים שיש: שילוב של עוף ובקר עם אורז, גזר והמון בצל, והכל בסיר אחד -רק שאצלינו האורז הוחלף בכרובית והטעם אוי הטעם מופלא!
אז יאללה שימו סינרים , מתחילים:

מצרכים (3 מנות)

  • 1 בצל גדול, קצוץ.
  • 2-3 גזרים בינוניים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 שקית פתיתי כרובית / 1 ראש כרובית גדול ( במעבד מזון ניתן ליצור פתיתי כרובית )
  • 3 כפות שמן זית
  • 500 גרם פרגית- נקיות משומן וחתוכות לקוביות.
  • משרה לבשר : קארי צהוב, פפריקה מעושנת, פלפל שחור
  • תבלינים : עלי דפנה, כורכום, ראש שום שלם ,מלח ,פלפל (קינמון / בהרט *אופציונלי )

להמשך קריאה: מתכון דייסת סקיני פסטה קרה עשירה בחלבון ודלת פחמימה

אושפלו למתאמנים

אופן הכנת האושפלו:

הכנת הכרובית: לטחון במעבד מזון בפולסים עם להב מתאים או להב סכין עד קבלת מרקם דמוי אורז/פתיתים.

בסיר טפלון עמוק וצר לחמם 2 כפות שמן זית (לשמור כף אחת להמשך). להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן כ2-3 דקות עד להשחמה קלה. להוסיף את הגזר ולטגן 2 דקות נוספות.

מוסיפים את הכרובית וחצי כוס מים רותחים ומתבלים. מבשלים 5 דקות עד שהכרובית מתרככת ומוציאים לקערה.

הכנת הפרגיות: באותו הסיר מחממים את כף שמן הזית שנותרה ומטגנים את הפרגיות עד להשחמה קלה (בערך 5 דקות). מכבים את הלהבה.

הרכבת המנה:

מוציאים כ1/2 מכמות הפרגיות לצלחת נפרדת וחצי משאירים בסיר. מכסים ב1/2 מכמות אורז הכרובית. ממשיכים עם ה1/2 השני של הפרגיות. מעל מניחים ראש שום לא קלוף.
מוסיפים מים רותחים עד הקו העליון של התבשיל ומביאים לרתיחה. מכסים וממשיכים לבשל כ45-60 דקות על להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים. מומלץ לבדוק תיבול באמצע הבישול ולתקן בהתאם.

טיפים לבישול:

  • לכסות את הסיר במגבת / נייר סופג ( להיזהר שלא יהיה מגע עם הלהבה!) – פעולה זו תעזור בספיחת הנוזלים של הכרובית.
  • לשמור על להבה נמוכה על מנת לא לחרוך את הפרגיות בתחתית הסיר.
  • ניתן לבחור בנתח בשר דל יותר בשומן על מנת להפחית את הערך הקלורי של המנה. מומלץ שלא להפחית בכמות השמן – מעניק המון טעם לתבשיל מסוג זה.

להמשך קריאה: בראוניז מתוקים עשירים בחלבון ודלי קלוריות

ערכים תזונתיים למנת אושפלו פרגיות עם כרובית

550 קלוריות
32 גרם שומן
14 גרם פחמימות
47 גרם חלבון

מה קראנו עד עכשיו?

מאמרים נוספים בנושא: